Kafshët, Nature, Wildlife dhe Blegtori

Në kushtet e blegtorale, kompani përkëdhelur apo kërcënim të jashtëm, prania e kafshëve ka luajtur gjithmonë një rol të rëndësishëm në historinë e njeriut: popullsi që të mësuara befriend qentë, kuajt, derrat dhe lopët zhvilloi një avantazh relevante kundër grupeve njerëzore zhdukur këta aleatë të natyrshëm. Është e sigurt të thuhet se njerëzit vetë kanë zhvilluar një dëshirë palindur, për të bashkëvepruar me specie të tjera, veçanërisht gjitarët dhe shpendët, duke krijuar me ta disa forma të veçantë dhe unike e partneriteteve pozitiv dhe produktiv, të cilat vëzhguesit që të mbrojë pronën, kuaj që ndihmojnë në betejë dhe pulat që pjell vezë janë vetëm disa shembuj përkatës. Disa kafshë kanë qenë në histori, me të drejtë jo ot, perceptuar si grabitqarët dhe parazitët që vjedhin burime dhe për të sjellë infeksioneve. Shumicën e rasteve tipike janë ujqërit dhe minj.

References: labradors, labrador, whitedove, catsanddogs, chateaux, goats, hogs, owls, showdogs, showdog, trunkshow, tugboat, turkys, veterinarians, vintners, wings, zebra, dogshow, beavers, stork

Kjo tha, perceptimit njerëzor përgjithësisht pozitiv drejt macet, qentë, equines dhe zogjtë, dhe kontributin e tyre vendimtar të qytetërimit njerëzor, tani peshoj më shumë se frika dhe armiqësi të njerëzve ndaj qenieve të gjalla të tjera. Eshtë e panevojshme të thuhet, kafshët kanë qenë dhe janë ende, sigurisht një burim kryesor i ushqimit për shumicën e qytetërimeve, por konsumit të mishit, në shoqërinë moderne, është gjithmonë e më shumë objekt i debatit dhe protesta nga vegans dhe animalists. Sot rol më tipike dhe më të pranuar të kafshëve shtëpiake është një nga kafshët shtëpiake, të cilët nuk japin mish apo punë, por dashuri dhe kompani të popullit në periudha të vetmuar apo vuajtje. http://www.t-h-e-n-e-w.com dhe http://www.euroserve.cn (me shërbimet dns http://www.esw3.eu) kanë mbledhur disa emra domain me vlerë të rëndësishme për të gjithë të interesuar në zoologji, ethology, kafshët dhe terapi manar. Ky rrjet zotëron në faqet fakt shumë i rëndësishëm për varietetet e macet, qentë, zogjtë sa më shumë rreth pulave, kafshë të egra dhe blegtorale.

References:snake, animals, chickens, donkey, insects, dinosaur, sheep, dinosaurs, monkey, rats, bears, doggie, zoos, puppies, beaver, birds, livestock, elephant, retrievers, horses,

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: